CHIRURGIE GENERALA

 Chirurgia generală este o ramură a medicinei care se ocupă cu intervențiile chirurgicale asupra unor afecțiuni care afectează diferite organe sau sisteme din corpul uman, cum ar fi sistemul digestiv, glandele endocrine, sistemul vascular și sistemul limfatic. Această specialitate medicală poate include intervenții chirurgicale de la cele mai simple, cum ar fi îndepărtarea unei alunițe sau a unui chist, până la cele mai complexe, cum ar fi operații de transplant de organe sau intervenții pentru tratarea cancerului.

Deoarece chirurgia generală tratează o gamă largă de afecțiuni și boli, simptomele variază în funcție de acestea. În general, simptomele pot include durere, inflamație, umflături, secreții sau pierdere de funcție a unui anumit organ sau sistem din corpul uman. De exemplu, pacienții cu afecțiuni ale sistemului digestiv pot prezenta simptome precum dureri abdominale, diaree, constipație, greață sau vărsături. Pacienții cu probleme vasculare pot prezenta simptome precum amorțeală, durere sau modificări ale culorii pielii. Simptomele specifice depind de afecțiunea care necesită intervenția chirurgicală.

Chirurgia generală este o specialitate medicală care tratează o gamă largă de afecțiuni chirurgicale. Cauzele pentru care o persoană poate fi trimisă la un chirurg general pot include, dar nu se limitează la:

  • Afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, cum ar fi ulcerele stomacale, afecțiunile intestinului subțire și gros, afecțiunile rectale și hemoroizii.
  • Afecțiuni ale organelor interne, cum ar fi colecistita (inflamația vezicii biliare), boala hepatică, boala pancreatică și afecțiuni ale splinei.
  • Afecțiuni ale glandelor endocrine, cum ar fi tiroida, glanda suprarenală și pancreasul.
  • Afecțiuni ale pielii și ale țesuturilor moi, cum ar fi chisturi, abcese, tumori și leziuni cutanate.
  • Afecțiuni ale vaselor de sânge, cum ar fi anevrismele (umflăturile periculoase ale vaselor de sânge), stenozele (îngustarea anormală a unui vas de sânge) și tromboza venoasă profundă (DVT).

Simptomele depind de afecțiunea specifică și pot varia considerabil. În general, pacienții care suferă de afecțiuni chirurgicale pot prezenta dureri, inflamații, sângerări sau alte simptome specifice afecțiunii lor.

Tratamentele în chirurgia generală depind de afecțiunea specifică și de stadiul acesteia. Acestea pot include intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea tumorilor, tratamente pentru infecții, gestionarea complicațiilor postoperatorii și multe altele. Medicamentele, terapia fizică și alte metode de tratament pot fi utilizate și în funcție de caz. Este important să consultați un medic specialist în chirurgie generală pentru diagnostic și tratament adecvat.

Doctori

Patrau Ioana

Patrau Ioana

Medicina interna, Primar
Artenii Valeriu

Artenii Valeriu

Primar, Chirurgie generala
Albeanu Josephine

Albeanu Josephine

Chirurg, Primar
Moisa Gheorghe

Moisa Gheorghe

Chirurg, Specialist
Pavel Mircea

Pavel Mircea

Chirurg, Specialist
Lica Adrian Ionut

Lica Adrian Ionut

Chirurg, Specialist
Stoian Alex Rares

Stoian Alex Rares

Chirurg, Primar
Asfour Omar

Asfour Omar

Chirurg, Specialist

Teste And Treatamente

Vă oferim o gamă largă de teste și tratamente pe care le puteți căuta.Verificați-le mai jos.

Tratamente

  • intervenții chirurgicale

Încercați calculatorul nostru de cost pentru mai multe detalii despre costuri.