MEDICINA INTERNA

Medicina internă este o ramură a medicinei care se concentrează pe prevenirea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor care afectează organele interne ale corpului. Medicii interni sunt specializați în tratarea afecțiunilor care implică sistemul cardiovascular, sistemul respirator, sistemul digestiv, sistemul renal, sistemul endocrin, sistemul nervos și alte organe interne ale corpului.

În general, medicii interni lucrează cu pacienți adulți, iar preocuparea lor principală este să furnizeze o îngrijire medicală comprehensivă și coordonată. Printre afecțiunile care sunt tratate de medicii interni se numără diabetul zaharat, boli ale inimii și vaselor de sânge, boli pulmonare, afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni ale rinichilor, tulburări endocrine și multe altele.

Pe lângă prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor interne, medicii interni sunt, de asemenea, implicați în promovarea stilurilor de viață sănătoase și în menținerea bunăstării generale a pacienților. Aceștia pot oferi sfaturi în privința nutriției, activității fizice, odihnei și altor aspecte ale stilului de viață care pot contribui la menținerea sănătății.

În concluzie, medicina internă este o specialitate medicală care se concentrează pe prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor care afectează organele interne ale corpului, în special la pacienții adulți.

 

Cauta specialistiFa o programare

  1. Simptomele afecțiunilor tratate de medicii interni pot varia în funcție de tipul de boală și de organul sau sistemul afectat. De exemplu, unele simptome comune ale bolilor de inimă pot include durere în piept, dificultăți de respirație și oboseală excesivă, în timp ce simptomele diabetului pot include sete excesivă, urinare frecventă, oboseală și vedere încețoșată. Simptomele altor afecțiuni, cum ar fi bolile renale sau afecțiunile digestive, pot fi diferite.

  1. Cauzele afecțiunilor tratate de medicii interni pot fi, de asemenea, variate și depind de tipul de boală sau afecțiune. De exemplu, bolile cardiovasculare pot fi cauzate de factori precum hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat, fumatul și sedentarismul. Diabetul poate fi cauzat de o combinație de factori genetici și de stil de viață. Bolile digestive pot fi cauzate de alimentația necorespunzătoare, infecții sau alte probleme de sănătate.

  1. Tratamentele pentru afecțiunile tratate de medicii interni pot varia în funcție de boală și de stadiul acesteia. Acestea pot include medicamente, terapie prin dietă și exerciții fizice, intervenții chirurgicale și alte tratamente. De exemplu, tratamentele pentru bolile cardiovasculare pot include medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, precum și terapie prin dietă și exerciții fizice. Tratamentele pentru diabet pot include injecții cu insulină sau medicamente orale, precum și monitorizarea atentă a glicemiei și terapie prin dietă.

Doctori

Decu Luciana A

Decu Luciana A

Medicina interna
Stefan Bianca S

Stefan Bianca S

Medicina familie
Asmarandi Mariana

Asmarandi Mariana

Medicina interna, Specialist
Tudorache Tudorel A

Tudorache Tudorel A

Chirurg, Specialist
Casabalian Dicran

Casabalian Dicran

Ortoped, Primar

Teste And Treatamente

Vă oferim o gamă largă de teste și tratamente pe care le puteți căuta.Verificați-le mai jos.

Servicii

  • Evaluarea și tratamentul problemelor de sănătate
  • diagnosticarea și gestionarea afecțiunilor cronice
  • îngrijirea preventivă și gestionarea bolilor acute

Încercați calculatorul nostru de cost pentru mai multe detalii despre costuri.