OFTALMOLOGIE

 Oftalmologia este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor ochilor și ale sistemului vizual. Aceasta include probleme de vedere, cum ar fi miopia, hipermetropia, astigmatismul, dar și afecțiuni mai grave, cum ar fi cataracta, glaucomul, degenerescența maculară și retinopatia diabetică. Oftalmologii sunt medici specializați în diagnosticarea și tratamentul acestor probleme de vedere și afecțiuni ale ochilor, folosind diferite tehnici de diagnosticare și tratament, precum examinarea cu lampă cu fantă, gonioscopia, perimetria, angiografia cu fluoresceină, tomografia cu coerență optică, chirurgia oftalmologică și alte metode non-invazive.

Deoarece oftalmologia acoperă o gamă largă de afecțiuni ale ochilor, simptomele specifice variază în funcție de boală sau problemă de vedere. Cu toate acestea, unele simptome comune ale problemelor oculare includ:

 1. Vedere încețoșată sau neclară
 2. Ochii roșii sau inflamați
 3. Durere sau disconfort la nivelul ochilor
 4. Senzația de arsură sau mâncărime în jurul ochilor
 5. Sensibilitate la lumină
 6. Îngustarea câmpului vizual sau pierderea acestuia
 7. Pierderea bruscă a vederii într-unul sau ambii ochi
 8. Prezența unor pete sau puncte negre în câmpul vizual
 9. Vederea dublă sau tulburări de vedere.

Este important să vedeți un oftalmolog dacă întâmpinați oricare dintre aceste simptome sau dacă aveți orice alte probleme de vedere sau afecțiuni oculare. Un diagnostic timpuriu și un tratament adecvat pot preveni sau limita deteriorarea vederii și pot îmbunătăți calitatea vieții.

Există o serie de cauze diferite care pot contribui la problemele oftalmologice. Unele dintre cele mai comune cauze includ:

 1. Vârsta: În timp, ochii pot începe să se deterioreze și să se înrăutățească în funcționare, ceea ce poate duce la afecțiuni precum cataracta, degenerescența maculară și glaucomul.

 2. Factori genetici: Anumite afecțiuni oftalmologice sunt legate de predispoziția genetică, cum ar fi degenerescența maculară sau glaucomul.

 3. Infecții: Infecțiile oculare, cum ar fi conjunctivita, keratita sau endoftalmita pot duce la inflamație, durere și alte simptome.

 4. Accidente sau leziuni: Trauma la nivelul ochilor poate provoca deteriorări ale structurilor ochiului, precum orbirea sau pierderea vederii.

 5. Boli sistemice: Anumite boli sistemice, cum ar fi diabetul zaharat, pot afecta ochii și pot provoca afecțiuni precum retinopatia diabetică.

 6. Utilizarea prelungită a computerului sau a dispozitivelor mobile: Utilizarea îndelungată a computerului sau a dispozitivelor mobile poate duce la oboseala ochilor, ochi uscați sau alte afecțiuni oculare.

Acestea sunt doar câteva dintre cauzele comune ale problemelor oftalmologice. Este important să discutați cu un oftalmolog dacă întâmpinați probleme de vedere sau simptome oculare, pentru a identifica cauza și a primi tratamentul potrivit.

Tratamentul pentru afecțiunile oftalmologice depinde de boala sau problemele de vedere specifice. În general, tratamentele pot include:

 1. Medicamente: Anumite afecțiuni oftalmologice pot fi tratate cu medicamente, cum ar fi antibioticele pentru infecțiile oculare sau medicamentele pentru reducerea presiunii intraoculare în cazul glaucomului.

 2. Chirurgia: Pentru afecțiuni precum cataracta, glaucomul sau unele afecțiuni ale retinei, poate fi necesară intervenția chirurgicală.

 3. Dispozitive optice: Pentru probleme de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul, dispozitive optice precum ochelarii sau lentilele de contact pot fi utilizate pentru a îmbunătăți vederea.

 4. Terapii laser: Anumite afecțiuni oftalmologice pot fi tratate cu terapii laser, cum ar fi terapia laser pentru glaucom sau tratamentul cu laser pentru degenerescența maculară.

 5. Terapie vizuală: Pentru probleme de vedere legate de ochi leneș sau probleme cu coordonarea ochilor, terapia vizuală poate fi utilizată pentru a îmbunătăți vederea și coordonarea ochilor.

 6. Tratamente complementare: În unele cazuri, terapiile complementare precum acupunctura sau terapia cu plante pot fi utilizate pentru a ajuta la tratarea afecțiunilor oftalmologice.

Este important să consultați un oftalmolog pentru a primi un diagnostic precis și un tratament adecvat pentru problemele de vedere sau afecțiunile oculare. Un diagnostic timpuriu și un tratament adecvat pot ajuta la prevenirea deteriorării vederii și la îmbunătățirea calității vieții.

Doctori

Teste And Treatamente

Vă oferim o gamă largă de teste și tratamente pe care le puteți căuta.Verificați-le mai jos.

Tratamente

 • Terapii laser

Investigatii

 • Examinarea ochilor

Servicii

 • Screening oftalmologic
 • Prescrierea ochelarilor sau a lentilelor de contact
 • Examinarea ochilor
 • Tratamentul afecțiunilor oculare
 • Chirurgia oculară
 • Terapia vizuală

Încercați calculatorul nostru de cost pentru mai multe detalii despre costuri.